Privatlivspolitik

Hvordan sætter man et kondom på?

13-04-2019

Skal du bruge kondom og det måske er første gang du skal have sex, så kan det være en rigtig god idé at prøve at tage et kondom på, inden du for alvor skal have det på og bruge det.

I denne guide fortæller vi dig, hvordan man sætter et kondom på, så du undgår at fumle for meget med det sammen med din partner.

Vælg den rigtige størrelse og tjek datoen

Det er vigtigt at du vælger den rigtige størrelse kondom, så du ikke får problemer med at få det på. Hvis kondomer slet ikke passer, så risikerer du, at det enten falder af eller sidder så stramt, at det revner under samlejet. Du kan bruges vores kondom størrelsesguide til at finde den størrelse der passer til dig.

Det første du skal gøre, inden du tager kondomet på, er at tjekke udløbdatoen på kondomet. Selvom kondomer kan holde sig i rigtig lang tid, så kunne det jo godt være, at det kondom du har fået af en af dine venner måske er for gammelt. Tjek derfor altid datoen, da risikoen for revner i kondomer stiger, hvis det er for gammelt.

Sådan sætter du kondomet på

Nu har du skaffet dig et kondom som passer og som ikke er for gammelt. Her følger en nem 6-step plan til at sætte kondom på:

  1. Når du åbner kondomer, så lad være med at klippe eller bide det op, da du på den måde risikerer at lave hul på kondomet.
  2. Et kondom kan kun rulles på en vej fra. Hul derfor kondomet en smule ud, så du kan se, hvilken vej det skal på. Gør du det forkert første gange, så tag et nyt.
  3. Din pik skal være ordentlig stiv når du tager kondomet på. Din forhud skal desuden være trukket tilbage.
  4. Hold med højre hånd i toppen af kondomer, når du sætter det på. Dette sikre at du presser luften uf af reservoiret (det lille tut i toppen).
  5. Brug din venstre hånd til at rulle kondomet helt ned til roden. Det er vigtigt, at der ikke er luft i toppen af kondomet, når du har sat det på. Hvis der er, bør du tage et nyt og starte forfra.
  6. Du er nu klar til at bruge kondomer, evt. sammen med glidecreme.

Når du skal have kondomet af

Det er vigtigt at du tager kondomet af lige efter endt samleje. Hvis du er nået at blive slap inden du tager kondomet af risikerer du, at kondomer glider af inde i skeden.

Kondomer skal smides ud i skraldespanden, ikke toilettet.

Mange kondom-muligheder

Der findes utrolig mange forskellige kondomer på markedet. Her på Secretly.dk kan du købe din kondomer diskret og ikke mindst BILLIGT. Nedenfor finder du en række forskellige billige kondomer. Selvom kondomerne er billige er de stadig mindst lige så sikre, som de dyrere kondomer.