Privatlivspolitik

Beskyt dig selv under sexakten

13-04-2019

Når du har samleje med et andet individ, har du både et ansvar over for dig selv, men du har også et ansvar over for den person, du er sammen med. I denne artikel vil vi præsentere årsagerne til, at et fokus på beskyttelse netop er vigtigt lige nu, og hvordan du bedst muligt beskytter dig selv under sexakten.

Hvorfor er det vigtigt at beskytte sig selv?

De fleste ved måske godt, hvorfor det er vigtigt at beskytte sig selv under den seksuelle akt, men alligevel bruger over halvdelen af de seksuelle aktive ikke prævention, når de har samleje. Derfor vil vi sætte fokus på, hvorfor det er så uhyre vigtigt at beskytte sig selv.

  • For det første skal man bruge prævention for at undgå en uønsket graviditet. Ikke nok med at der er en masse lægebesøg og smerter forbundet med at få en abort, så skal man også kæmpe en indre kamp med sin moral i forhold til at man groft sagt dræber en levende organisme.
  • Den anden grund til at prævention er vigtigt er, at du undgår diverse kønssygdomme. Lige nu har vi i Danmark det højeste antal af klamydia konstateringer nogensinde, og derfor bør man netop nu tænke en ekstra gang over sin beskyttelsesadfærd under den seksuelle akt.

Det sker jo ikke for mig…

Denne kommentar er meget hyppig, specielt blandt den yngre befolkning. Men denne attitude holder desværre ikke i virkeligheden, da det er de unge, der er mest udsatte for kønssygdomme. Der er ca. 8 ud af 10 klamydia tilfælde i aldersgruppen 15 til 29 år.
En nyere opgørelse fra Sundhedsstyrelsen viser at personer, der får konstateret klamydia er steget med 10 procent siden 2015.
Desuden er der omkring 20.000 graviditeter, der ender med en spontan abort om året i Danmark, hvilket også vidner om manglende beskyttelse. Man kan derfor kun vide sig sikker, hvis bruger den rette beskyttelse.

Hvordan beskytter man sig bedst?

Mange synes måske, at det kan være en smule akavet at hive et kondom frem midt under sexakten. Men ved at gøre det, viser du modenhed og ansvarlighed, og dette er to egenskaber, der er meget tiltrækkende. Rigtig mange synes faktisk kun, at det er positivt, når den anden person foreslår et kondom. Det er nemlig stadig det mest sikre præventionsprodukt, der er på markedet, da du både undgår en graviditet og en kønssygdom.
Hvis du har været sammen med en partner i en længere tidsperiode, kan du, som kvinde, sagtens gå over til kun at bruge p-piller.
Forhåbentligt kunne du bruge denne artikel til at få øjnene op for, hvor vigtigt det er at beskytte sig selv under sexakten. Husk at der også er andre måder at have samleje på end ved vaginal indtrængning, hvis du tilfældigvis skulle have glemt et kondom. Se mere på Eroti.dk.