Privatlivspolitik

4 eksempler på danskernes "guilty pleasures"

13-04-2019

Vi kender det selv, vi spiser eller gør noget, som vi godt ved er forkert, men vi gør det alligevel, fordi vi ikke kan lade være eller fordi vi er nødt til det. Det kaldes en ”guilty pleasure”, og det er ting som vi gør, men som vi inderst inde ved er forkert, og derfor ikke taler så meget om.

I denne artikel har vi fundet fire guilty pleasures, som rigtig mange danskere har. Lad os kigge på den første!

Lån og hasardspil

Vi danskere er ikke ligefrem engle, når det kommer til hurtige lån og hasardspil. Selvom de færreste vil indrømme at de sidder på rouletten hver aften eller hiver i den enarmedetyveknægt online, så er der alligevel rigtig mange der gør det.

Det samme gælder kviklån, forbrugslån og hvad der ellers er af hurtige lån. Danskerne tager dem i stor stil, men ingen taler om det.

Kigger man bare på reklamerne i TV, så er hver anden reklame enten for et nyt  forbrugslån  eller et kasino-site der lover dig guld og grønne skove. Disse virksomheder har ikke råd til at lave sådanne reklamer, hvis det ikke var fordi nogen betalte for dem.

Kender du en der spiller online eller har taget et eller flere forbrugslån? Nej sikkert ikke, for det er ikke noget vi taler om!

Sexlegetøj

I en artikel fra BT.dk fortælles der, at salget af sexlegetøj er stærkt stigende. Det skyldes blandt andet, at det er lettere (og mindre pinligt) end nogensinde før at gå på opdagelse i selv det mest lumre hjørne i sexlegetøjsbutikken, fordi det hele kan købes online – ligesom du kan købe kondomer helt anonymt her hos Secretly.dk

Sex-legetøj er således blevet en af danskernes helt store guilty pleasures, og der findes med garanti mere i hr og fru Jensens skuffer end vi lige går og tror.

Den før nævnte artikel kan i øvrigt også løfte sløret for, at Aalborg er det sted i Danmark, hvor der købes mest sexlegetøj – man kan kun spørge hvorfor?

Cigaretter

Dette er desværre en rigtig kedelig tendens, men siden 2016 er salget steget hele 10%. Ingen ved hvorfor, men der er ingen tvivl om at cigaretter er en af danskernes helt store guilty pleasures.

Alle ved at det er usundt, men alligevel kan man ikke lade dem være, men at fortælle om det, det vil vi alligevel ikke – en klassisk guilty pleasure.

Slik og søde sager

Vi danskere elsker slik og søde sager, men når vi skal fortælle om, hvor meget vi egentlig spiser, så er det sjældent, at vi fortæller den fulde sandhed. F.eks. hører du aldrig en fortælle at han kværnede 0,5 kilo slik i lørdags alene, selvom det ikke er noget der er helt unormalt at gøre.